/

Lillklas 16 GLAS E27 klarlack

2 995kr

Produkten är tillfälligt slut.

Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

Glasklasen är en ljuskrona och samtidigt förvaringsplats för dricksglas på fot, antingen med alla glas likadana eller i olika kombinationer av former och färger. Armaturen är lämplig att placera över ett matbord, en bardisk eller t. ex. i en fönsternisch, i såväl offentlig miljö som i privat boende.

Med en klar glödlampa, gärna koltråd, ger Glasklasen ett behagligt allmänljus där reflexer i glasen skapar ljusdagrar och mönster på omgivande ytor i rummet. Glasklasen är en svensk konstindustriprodukt formgiven av ett team arkitekter – Gunnar Cedervall och Björn Stillefors – samt industridesignern Jörgen Pudeck.

Tillverkningen sker i Småland i en välkänd smedja med anor från 1840-talet. Glasen i ljuskronan är tänkta att användas vid dukning för att sedan hängas tillbaka igen när de är rena.

Glasklasen, inklusive pendel i standardlängd, är avpassad att hänga över ett matbord i ett rum med ca 2.40 m takhöjd. Finns i två storlekar; 16 eller 40 glas, och tre ytbehandlingar; svartlack, klarlack och förkromad.

Dessutom tillverkas 16-glas-storleken utan armatur med hållare för värmeljus, Ljusklasen, endast svartlack, upphängd i kedja. Det finns även möjlighet att på beställning få storleken Storklasen, 76 glas, där två pendlar/glödlampor ingår.

Har man en annan takhöjd eller andra önskemål, går det bra att beställa en lampa med pendel i valfri längd. Tillägg för valfri läng på pendeln, pris på begäran.

Glas och glödlampa ingår ej.

Leveranstid ca 2 veckor.