Chrysanthemum

från Carl Hansen & Son

Från: 6 680kr

Produkten är i lager. 6-8veckor

Clear selection
Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

CH20 Elbow Chair Bok Carl Hansen & Son är designad av Hans J. Wegner år 1956, men lanserades för första gången år 2005.
En kompakt, stapelbar matstol som även kan användas, tack vare att ryggstödet är bra anpassat för den nedre delen av ryggen som arbetsstol vid ett bord eller skrivbord.
Den unika sitsen är tillverkad i 11-lagers laminerat trä och ger exceptionell stabilitet.
Ramen finns i bok, ask och ek i olika utföranden som tvål, olja, lack, bets, färg och sitsen i ett stort utbud av tyger och läder.

För fler utföranden av tyger samt läder till dyna kontakta oss i butiken på info@rummet.se

Hos oss på rummet kan du få tag i hela Carl Hansen & Sons sortiment, saknar du något online så kontaktar du oss i butiken.

CARL HANSEN & Son

Grundaren och första generationens ägare, Carl Hansen, var en första klassens möbelsnickare som tillverkade möbler i större partier såväl som i mycket små serier. Han öppnade sitt första snickeri i Odense, Danmark den 28 oktober 1908. Efter Carl tog hans son, Holger Hansen, över. Även han var en möbelsnickare av rang som växt upp med tillverkning av möbler. Holger var inte sen att plocka upp flera av de lovande, danska designers som dykt upp efter andra världskriget. 1949 inledde han ett samarbete med Hans J. Wegner, skaparen av Y-stolen som introducerades 1950. Sedan dess har Wegner designat ett stort antal bord och stolar för Carl Hansen & Son. Många av dessa har uppnått kultstatus och anses vara riktiga samlarföremål. Idag drivs företaget av Knud Erik Hansen, grundarens sonson. Och tillverkar fortfarande designikoner av sällan skådad kvalitet.

Mått

Bredd 54cm
Djup 54cm
Höjd 71,5cm
Sitthöjd 46cm