/

Mateus Bubbles Sopptallrik Ljusblå 25cm

från Mateus

280kr

Produkten är tillfälligt slut.

Mateus Bubbles Sopptallrik Ljusblå 25cm, djuptallrik i handmålad keramik från Mateus. Serien Bubbles går helt i linje med Mateus övriga sortiment, där tidsenlig svensk formgivning förenas med portugisisk hantverkstradition.

Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

Mateus Bubbles Sopptallrik Ljusblå 25cm, djuptallrik i handmålad keramik från Mateus.

Serien Bubbles går helt i linje med Mateus övriga sortiment, där tidsenlig svensk formgivning förenas med portugisisk hantverkstradition.

Mateus keramik tillverkas och målas för hand av erfarna keramikhantverkare i Portugal. Därför är också varje exemplar helt unikt. Keramiken är gjord av lera, ett levande naturmaterial som kräver lite extra varsamhet. Mateus produkter är behandlade för att så långt som möjligt begränsa absorbering av vätska. Men eftersom keramik är poröst kan man inte total vattentäthet garanteras. Av den anledningen rekommenderar vi att du inte placerar föremålen, särskilt kannor och muggar, direkt på ytor som är extra känsliga för fukt. Alla Mateus-produkter uppfyller med god marginal de höga internationella kraven för bly och kadmiuminnehåll i glaserat gods. Alla produkter går att diskas i maskin.

Observera – Eftersom produkterna från Mateus är handmålade så förekommer skiftningar i färgen. Varje exemplar är därför unikt och inte den andra likt.

Mateus keramik handlar om känsla. En design som höjer temperaturen i hemmet och kring det dukade bordet. Ett material som kittlar sinnena och förmedlar känslan av gediget hantverk. Produkterna är tillverkade och målade för hand av erfarna hantverkare i Portugal vilket gör att varje exemplar är unikt.

Mateus grundades 1993 av Teresa Lundahl som, precis som hennes verksamhet, har en fot stadigt i två kulturer. Uppväxt i Portugal men boende i Sverige upptäckte hon hur färger, mönster och nya idéer blev allt mer välkomna i våra svenska hem. Eftersom hon vuxit upp i Portugal kändes det naturligt för henne att låta gammalt portugisisk hantverkskunnande möta Teresas erfarenheter av form och design från modevärlden. Hon ville ta keramiskt hantverk och porslin ur sin traditionella roll som visningsobjekt till levande konstföremål som förändras och utvecklas i takt med tiden.

Mateus distribueras över hela världen och växer för varje år. Idag har Teresas dotter, Filippa, tagit ett steg in i företaget och har under sina två år introducerat Bubbles Collection och senaste succén Urban Garden Collection. Idag arbetar mor och dotter tillsammans för skapa nya spännande kollektioner!

Som en naturlig del av handgjord keramik och Mateus grundvärderingar, så är alla produkter testade och i överensstämmelse med de krav som FDA – U.S Food and Drug Administration har.

Mateus keramik är gjort av lera, ett levande naturmaterial som kräver lite extra omsorg. Mateus produkter är behandlade för att i högsta mån begränsa absorbering av vätska, dock är keramik poröst vilket gör att vi inte kan garantera att produkterna är totalt vattentäta. Vi rekommenderar därför att du inte placerar föremålen direkt på ytor som är känsliga för fukt. Mateus produkter uppfyller självklart de internationella kraven för kadmium och blyinnehåll i glaserat gods och alla produkter kan maskindiskas.

Mått

Bredd 25 cm

Övrigt

Design Mateus