Fåtölj Dux Jetson Classic Soft 88 - Svart
   

Jetson Läder Svart Classic Soft88 väv svart Plain88

från Dux

Från: 23 990kr

Produkten är tillfälligt slut.

Clear selection
Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

Fåtölj Dux Jetson Classic Soft 88 – Svart från DUX producerades för första gången 1966 och har idag kommit att bli en riktig svensk designklassiker. Fåtöljen är formgiven av Bruno Mathsson och har kopierats ett antal gånger, men det finns ingen kopia som har lyckats matcha Mathssons original. Jetson-fåtöljen med dess sköna form och sofistikerade design finns i dag i flera färger och textilier. Jetson har ett sittelement i rör med en bärande väv, förkromat stativ och rotokonstruktion med minne.

Denna fåtölj kommer som standard med bärande väv/baksida i det naturfärgade linnetyget Flax 21. För önskemål om annat utförande var vänlig att ange detta i meddelandefältet när du lägger din order.

Om DUX
Dux är sedan 1926 privatägt av familjen Ljung. Hela DUX sortimentet tillverkas av material valda med omsorg om såväl miljö som hållbarhet. De flesta av DUX sittmöbler är försedda med den välkända DUX-spiralen. Spiralen är konstruerat för att ge maximalt stöd utan att den tappar funktionalitet i dess följsamhet. Den patenterade DUX-spiralen garanterar att din möbel behåller spänsten i många år. I DUX möbler och sängar förenas modern design med inre värden i form av förstklassiga material och gediget hantverk. Lång erfarenhet i kombination med ny teknologi garanterar kvalitet och att du får det stöd och den komfort du behöver. Upplev känslan med DUX.

Kampanjmodell i Svart läder classic soft, 88/kromstativ.

Mått: h 97 cm, b 65 cm, dj 85 cm. Sittelement i rör med bärande väv.
Förkromat stativ med rotokonstruktion och minne.
Från den tecknade filmen med den lilla gubben Jetson som flög i en rymdstol fick herr Mathsson idén till denna fåtölj.
Fåtölj med sitskorg av stålrör och bärande väv.
Förkromat underrede av massivt specialstål.
Pikerad dyna med stoppning av polyeter.
Med hög sittkomfort och fiffig snurrfunktion som alltid går tillbaks i samma läge har Jetson blivit en modern klassiker i Sverige.

Formgivare: Bruno Mathsson 1966
Tillverkare: Dux

Mått

Bredd 65 cm
Djup 85 cm
Höjd 97 cm

Övrigt

Material Läder och kromat stål
Design Bruno Mathsson