/

Stor Glasburk Slät Rak m. Lock

från Fritz Hansen

Från: 4 100kr

Produkten är ej i lager. 6-8veckor

Clear selection
Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

Grand Prix Stol Fritz Hansen

Stolen Grand Prix™ (3130) är designad av Arne Jacobsen år 1955 och introducerades på ”Designers’ Spring Exhibition” på Danish Museum of Art & Design i Köpenhamn år 1957. Senare samma år visades den upp på Triennalen i Milano där den fick ta emot den finaste utmärkelsen på utställningen – Grand Prix. Sedan dess har stolen blivit kallad för just Grand Prix™.

Grand Prix är mycket lätt, stapelbar och finns i en rad olika utföranden. Välj mellan olika träsorter och hel- och halvklädsel i olika tyger och läder.

Underredet är kromat stål.

Stolen går även att få helklädd och har då ett pris från 8120kr, för mer info kontakta oss i butiken.

Fritz Hansen grundades 1872 av visionären och möbelsnickaren med samma namn. Sedan dess har Fritz Hansen blivit ett exklusivt varumärke som är en naturlig del av både dansk och internationell designhistoria. Historien om Fritz Hansen kännetecknas av häpnadsväckande hantverk, unik design och kvalitet. Ledande arkitekter och formgivare från hela världen har genom åren bidragit till samlingen av vackra, tidlösa och funktionella möbler. Bland dessa finns Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Piet Hein, Hans J. Wegner, Kasper Salto och Christian Dell. Med hög kreativitet och skaparvilja har dessa designers med innovativ teknik och nya material formgivit möbelklassiker som bland annat Myran™, Serie 7T™, Ägget™, Svanen™, Liljan™ och Kinastolen™. Varje detalj i sortimentet av t.ex. stolar, fåtöljer, soffor, bord, lampor och pallar är noga genomtänkt och med en hög finish som har stor del i utseendet. En möbel från Fritz Hansen garanterar utöver ett mervärde i sin inredning en tidlös, värdefull design och en historia värd att prata om.

Mått

Bredd 50cm
Djup 50cm
Höjd 80,5cm
Sitthöjd 46,5cm