Lilla Åland Björk

från Stolab

Från: 3 495kr

Lilla Åland Björk är en sann trotjänare i Stolabs sortiment och en favorit som vid många tillfällen fått representera god svensk 1900-talsdesign.

Clear selection

Lilla Åland Björk är en sann trotjänare i Stolabs sortiment och en favorit som vid många tillfällen fått representera god svensk 1900-talsdesign. Inspirationen fick Carl Malmsten vid ett besök i Finnströms kyrka på Åland, där några olika pinnstolar stod uppradade. Han ritade av dessa och efter vissa egna justeringar och kompletteringar, typiska för Carl Malmstens stil, kunde en serietillverkning påbörjas.

Kulörerna på bilderna stämmer inte alltid 100% med kulören sedd i verkligheten.

Vi på Rummet kan erbjuda hela Stolabs fina sortiment, hittar du inte din favorit på nätet så kontaktar du oss i butiken.

CARL MALMSTEN

Carl Malmstens möbler ger en återspegling av den svenska allmogekulturen. Han studerade hur de olika landskapens karaktär och människornas llevnadsförhållanden kom till konstnärligt uttryck i deras bruksföremål. Alla dessa intryck smälte han samman och skapade därur sin egen karaktäristiska stil.

Carl Malmstens tidiga ekologiska tänkande har nu blivit tidens ideal. En resurssnål tillverkning för framställning av produkter med lång livslängd och återanvändbarhet.

Carl Malmstens livsverk utgör ett omistligt inslag i vår möbelkultur. Vad Anders Zorn och Carl Larsson betytt för den svenska bildkonsten – det har Carl Malmsten betytt för den svenska möbelkonsten.
Vi på Rummet kan erbjuda hela Stolabs fina sortiment, hittar du inte din favorit på nätet så kontaktar du oss i butiken.

STOLAB

Stolab grundades 1907 i småländska Smålandsstenar och har sedan dess producerat vackra och funktionella möbler av hög kvalitet.
Med yrkesskickliga hantverkare som värnar om traditionen och formgivare som förfinar och utvecklar produkterna skapas tidlösa möbler i massivt trä – stolar, bord, förvaring och entrémöbler.
En äkta Stolabmöbel har en inbränd kvalitetsstämpel med logotype och tillverkningsår.
Stolabs storsäljare och en älskad favorit är Carl Malmstens pinnstol Lilla Åland.

Mått

Bredd 44cm
Djup 57cm
Höjd 88cm
Sitthöjd 44cm

Övrigt

Material Massiv Björk