Jetson 69 pall

från Bruno Mathsson

10 920kr

Produkten är ej i lager. Leveranstid 6-8 veckor

Jetson 69 pall

Fotpall från Bruno Mathsson International passande till Jetson med armstöd (från DUX).

Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

Jetson 69 pall

Fotpall från Bruno Mathsson International passande till Jetson med armstöd. Fotpallen är formgiven av Bruno Mathsson och har en ram av stålrör och ett underrede av förkromat massivt stål. Bärande svart väv av polyester med dyna i läder Elmo Nordic svart.

Jetson är en av Bruno Mathssons tidlösa klassiker som han formgav år 1965. Gemensamt för hans möbler är föreningen av funktion och komfort. När har ritade denna möbel var han inspirerad av den gryende rymdåldern. En avskalat skulptural fåtölj, där han använder nya lösningar. Fåtöljens sits består av en ram, där en bärande textilväv utgör sitselementet. Fåtöljen är snurrbarr med vridminne.

Bruno Mathsson International är företaget som för en av Sveriges internationellt mest kända formgivares kulturarv vidare. Under detta varumärke så har flera av Mathssons mest kända alster samlats. Bo och Dan, som driver Bruno Mathsson International AB, är söner till Henry Thelander som arbetade sida vid sida med Bruno Mathsson i över 40 år.

Mått

Bredd 48cm
Djup 44cm
Höjd 42cm

Övrigt

Material Ram av stålrör och förkromat underrede av massivt stål. Bärande svart väv av polyester med dyna i läder Elmo Nordic svart