Rea!
   

Flower bord 114cm Swedese

från Swedese

Från: 7 515kr

Produkten är ej i lager. Leveranstid 4-6 veckor

Flower är bordet med unik design och konstruktion som har blivit ett signum för Swedese.

Clear selection
Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

Flower bord 114cm Swedese

Organiska former, stjälkliknande ben och skiktlimmat laminat. Flower är bordet med unik design och konstruktion som har blivit ett signum för Swedese. Flower finns i tre höjder, vilket skapar möjligheter att leka med linjer och mönster när du placerar dem tillsammans.

Swedeses idé är den samma idag som för sjuttio år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten.

Företaget grundades 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Bertil Sjöqvist. Yngve var den tongivande i ledningen av Swedese ända fram till sin död 1988. Nuvarande ägare är Anna Johansson. Huvudkontoret är beläget i Vaggeryd i Småland där även en av de två fabrikerna finns. Den andra fabriken finns i Äng utanför Nässjö.

Många av modernismens stora arkitekter var allkonstnärer med ett fast grepp på allt från huset till möblerna, ja nästan vilka kläder husets invånare bar. Swedeses grundare Yngve Ekström var inget undantag. Tillsammans med namn som Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen och Paul Kjaerholm utgjorde Yngve Ekström kärnan i den genration formgivare som gjorde begreppet ”Scandinavian Modern” känt över världen. Med ett skarpt öga ritade han Swedeses möbler, och tillsammans med L+M Arkitekter ritade han även huvudkontoret, logotypen, fotograferade, gjorde katalogerna, julkorten (med egenhändigt författade dikter). Och så vidare.

Bäst känd ur Yngve Ekströms stora produktion är vilofåtöljen Lamino från 1956, som fortfarande tillverkas och säljs över hela världen. Lamino utsågs 1999 av tidskriften Sköna Hem till århundradets svenska möbel.

Mått

Bredd 114cm
Djup 107cm
Höjd 46cm

Övrigt

Material Bordsskiva med röd, vit eller svart laminatskiva. Lackad ek, björk eller valnötssarg. Stativ i förkromat eller lackerat stål.