Y-stolen Ask Hans J. Wegner
   

CH24 Y-stolen Ask Hans J. Wegner

från Carl Hansen & Son

Från: 7 625kr

Produkten är ej i lager. Lev.tid 6-10 veckor

Clear selection
Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

CH 24 Y-stolen Ask designades av Hans J. Wegner 1949 och har tillverkats utan avbrott sedan 1950.

Tillverkad av massivt trä med sits av vaxat papperssnöre.

Denna stol är en sann ikon bland stolar och hett eftertraktad bland samlare världen över.

Den behagliga formen ger en hög bekvämlighet och god rörelseförmåga.

Finns i ett stort antal olika utföranden som du hittar delar av här på rummet.se vill du ha ytterligare varianter som skinnsits kontaktar du oss i butiken.

Hos oss på rummet kan du få tag i hela Carl Hansen & Sons sortiment, saknar du något online så kontaktar du oss i butiken.

Carl Hansen & Son

Grundaren och första generationens ägare, Carl Hansen, var en första klassens möbelsnickare som tillverkade möbler i större partier såväl som i mycket små serier. Han öppnade sitt första snickeri i Odense, Danmark den 28 oktober 1908. Efter Carl tog hans son, Holger Hansen, över. Även han var en möbelsnickare av rang som växt upp med tillverkning av möbler. Holger var inte sen att plocka upp flera av de lovande, danska designers som dykt upp efter andra världskriget. 1949 inledde han ett samarbete med Hans J. Wegner, skaparen av Y-stolen som introducerades 1950. Sedan dess har Wegner designat ett stort antal bord och stolar för Carl Hansen & Son. Många av dessa har uppnått kultstatus och anses vara riktiga samlarföremål. Idag drivs företaget av Knud Erik Hansen, grundarens sonson. Och tillverkar fortfarande designikoner av sällan skådad kvalitet.

Mått

Bredd 55cm
Djup 51cm
Höjd 75cm
Sitthöjd 45cm

Övrigt

Material Massivt trä med sits av vaxat snöre.