Bob black V 70x200cm Pappelina
   

Bob black/ V

från Pappelina

1 300kr

Bob black V 70x200cm Pappelina. Slitstarka plastmattor för alla rum.Bredd 60 cm, 70 cm och 85 cm.Dammsug mattan regelbundet för enkel rengöring.

Bob black V 70x200cm Pappelina

Slitstarka plastmattor för alla rum.

Efter 4 år i USA återvände Lina Rickardsson till hemstaden Falun. Hon kom över rektorsbostaden i en gammal skola där det också fanns en vävstugeförening. Eftersom intresset för vävning alltid funnits var det naturligt att Lina hamnade bakom en vävstol. Där kände jag mig trygg, säger hon. Det var så det började och Lina var 24 år.

Hon flyttade snart till Göteborg och gick utbildningar i målning och vävning. Fokus lades på vävning och Lina märkte tidigt att det fanns ett intresse för hennes alster och bestämde sig för att satsa.

Hon tog sina produkter, mattor i lin och bordstabletter i papper, under armen och besökte tänkbara återförsäljare i Göteborg. Butiken Norrgavel som fanns i både Stockholm, Malmö och Göteborg föll för Linas handvävda mattor och beställde 24 stycken. Intresset blev till ett yrke och ett företag. Varumärket Pappelina föddes.

Namnet kom till genom en ordlek mellan materialet och Linas namn.

Pappelina väver fortfarande sina mattor på väveriet i Dalarna. Produktionskostnaderna är högre än i många delar av världen, men målsättningen har alltid varit att bygga ett varumärke fyllt av kvalitet och stolthet. Det gör vi bäst genom att väva våra mattor i Sverige.

Mattorna BOB och VERA är fortfarande storsäljare och nämns ofta som klassiker inom skandinavisk formgivning. Lina utvecklar fortfarande nya mönster och tekniker. Sortimentet blir större men känslan av Pappelina ska alltid finnas där, enkelt, stilrent och funktionellt.

SKÖTSELRÅD PLASTMATTA
Bredd 60 cm, 70 cm och 85 cm
Dammsug mattan regelbundet för enkel rengöring.
Hand- eller fintvätt, 30°C.
Ej centrifugering.
Ej torktumling.
Skaka mattan försiktigt, var aktsam om svetskanten.
Vid behov, forma genom att sträcka i vått tillstånd. Plantorka gärna. Vid dropptorkning, häng över flera linor.
Ketchup spolas bort omgående, gnugga ej!
Använd en lämplig storlek på tvättmaskinen.
Tumregel = 70 x 250 cm matta minst 6 kg tvättmaskin.