Kub Orient pump asfalt

239kr

Produkten är tillfälligt slut.

Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

Jättevacker tvålpump eller varför inte pump för lotion?!

Mönstret heter Orient och här är den i färgen Asfalt.

Asfalt är en svart färg som ger mycket vackra skiftningar i reliefmönstret.

Den ger ett lyxigt och elegant intryck!

Vacker i badrummet med en vas för tandborstar bredvid eller i köket med tillsammans med en diskmedelspump och eventuellt en vas för diskborste.

Cult Design startades våren 2001. Marita Lord är vår designer och en av grundarna. All design och formgivning sker i Göteborg. Marita formger det mesta men ibland tar hon hjälp av någon freelance-designer.

Keramik är vårt huvudmaterial. Produkterna är av stengods, porslin, terracotta och lergods. Det finns en mängd glasyrer och dekorationsmöjligheter att experimentera med och det är det som är så spännande. Keramikproduktionen sker i Kina i Guangdong-provinsen eftersom den största kunskapen finns där. Vi arbetar mycket nära några få utvalda fabriker. Produktionen av keramik är fortfarande ett hantverk. Man skulpterar, gjuter, bränner, glaserar och målar dekorer för hand efter våra ritningar och instruktioner. Det gör varje produkt helt unik! Vi har räknat ut att en ny produkt passerar minst 44 par händer från att en ritning är gjord till dess att produkten är färdig och till slut når slutkonsumenten.

Vår designer Marita Lord besöker fabrikerna minst 2 gånger varje år och jobbar tätt tillsammans med skulptörer och glasyrmästare. Vi värnar om att fabrikernas arbetsmiljö ska vara bra. Det är viktigt tycker vi även om man då får betala lite mer för produkten.

Några produkter tillverkar vi på en trä-och metallfabrik i Vietnam, som vi jobbat länge med. Våra tvålar tillverkas i Sverige.

Vår marknad är fackhandeln i Sverige, men också några butiker i Finland, Island, Tyskland och Storbritannien säljer vårt sortiment.

På hösten 2015 förvärvade AB Alrik Hedlund varumärket Cult Design så nu delar vi lokaler på Mölndalsvägen 95 i Göteborg. Där finns också designatelje och visningsrum. AB Alrik Hedlund ingår i Hedlundgruppen, som är marknadsledande i Norden på hemdekoration och kontorsmaterial. Man har ett nordiskt design-team och säkrar kvaliteten i varuförsörjningen genom egen produktion i Fjärran Östern.