Fåtölj A2 Obehandlad teak Grythyttan
   

Fåtölj A2

från Grythyttan

Från: 2 570kr

Produkten är i lager.

Clear selection
Få hem dina varor först – betala om 14 dagar

Fåtölj A2  Grythyttan

Grythyttans A2-fåtölj är en trotjänare i svenska trädgårdar, parker och bersåer.

Stolen tillhör Klassikerserien och tillverkades av designern Artur Lindqvist till Stockholmsutställningen 1930.

A2-fåtöljen är tillverkad av ett stativ med massivt fjäderstål och har en sits i trä.
En möjlig förklaring till att fåtöljen har förblivit en succé decennier igenom kan vara en kombination av den stilrena designen och den höga kvalitén.

GRYTHYTTAN STÅLMÖBLER
Familjen Lindqvist i Grythyttan har gått från hästskor till stålmöbler. Smeden Carl Lindqvist började 1895 tillverka hästskor. Hans smide blev mycket eftertraktat i bygden eftersom kvalitetstänkandet var stort redan då. Sonen Artur följde sedan i faderns fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet.

Arturs idéer inspirerades av ”funkisens” tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Till Stockholmsutställningen 1930 ritade och tillverkade Artur den numera klassiska stolen A2 av hästskostål. A2-stolen följdes upp med ett fullt möbelprogram för trädgården. Under 40- och 50-talet växte Grythyttan Stålmöbler i popularitet och Arturs son Örjan tog över driften. Möblerna blev synonyma med kvalitet och tradition och hur många har inte gungat i en A2 i mormors trädgård.

Idag är det fjärde generationen Lindqvist genom Karl som driver företaget i samma anda. Farfar Arturs gamla devis känns ständigt aktuell ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt”.

Du kanske också gillar …