Spets tallrik

från Mateus

Från: 230kr

Clear selection

Produkterna kommer från serien Lace och tallrikarna pryds av ett vackert blomsterliknande mönster som förhöjs av porslinets vackra färgskiftningar.  De båda tallrikarna i storlekarna 32cm samt 25cm, är signaturtallrikar från Mateus och blir ett romantiskt inslag på middagsbordet. Tallriken med diametern 32 cm fungerar tack vare dess generösa storlek perfekt för uppläggning av mindre tilltugg, desserter eller frukt. Diametern för den mindre tallriken är 25cm vilket gör den passande för mindre rätter på middagsbordet!

Mateus keramik tillverkas och målas för hand av erfarna hantverkare i Portugal och varje exemplar är därför unikt. Keramiken är gjord av lera, ett levande naturmaterial som kräver lite extra varsamhet.
Mateus produkter är behandlade för att så långt som möjligt begränsa absorbering av vätska. Keramik är dock poröst och man kan därför inte garantera total vattentäthet.
Vi rekommenderar därför att du inte placerar föremålen, särskilt kannor och muggar, direkt på ytor som är känsliga för fukt.
Alla Mateus produkter uppfyller med god marginal de höga internationella kraven för bly och kadmiuminnehåll i glaserat gods. Dem packar även deras leveranser miljövänligt och väljer leveransalternativ med minst miljöpåverkan

Produkten kan användas i diskmaskin, mikrovågsugn och frys.